kolmapäev, 28. detsember 2011

Oktoober sõnas ja pildis

Oktoobris oli näha küll tugevalt sügise märke, aga et ilmad järjekindlalt plusskraadides püsisid, siis õitsesid ka sügisesed õitsejad vapralt edasi. Kui arvestada asjaolu, et aeda hakkasin rajama 2008. aastal, siis on ka see alles neljas sügis aias toimetada. Kui olime lootusetult hilises graafikus oma põõsaste ümberistutamisega, olin küll mures, et kui külm peaks kiirelt saabuma, et mis siis küll saab. Nagu näha ei olnud sel korral küll muretsemiseks vajadust. Ilmselt loodus astus sel sügisel oma samme minuga ühes rütmis:)
Kõigepealt 1. oktoobri pildid.
Olen ikka saanud liht-lursslill ´Brunette´õie ka pildile. Ta paistab küll tõsiselt hiline õitseja olema. Peaks talle kõrvale mõne varem õitseva "sugulase" hankima. Ma isegi ei mäleta täpselt, äkki oli ameerika lursslill, kes õitseb juulis. See mul praegu pelgalt mälu järgi kirjutatud:)
Harilik raudrohi - Achillea millefolium
Need on juba mitu aastat mul aias kasvanud ja eelmisel aastal sai teda isegi sõbrale jagatud. Sel kevadel oli ta mingil põhjusel hukkumas, nii natuke teda järel oligi. Alati tundus, et kollaseõieline sort nõrgem on, aga sel aastal oli sedamoodi.
See taim on Muhedike juurest pärit:) Aga ei tea, kes ta on, kas mingi kukehari või....? Oli teda raske õiges värvuses pildile saada, vist olid valgusolud pildistamiseks ebasoodsad.
 Mõned vaated 1. oktooril 2011

See on midagi uut, mida sügisel rajama hakkasin.
Valge õiega tähtputk õitseb, mis siis et 1. oktoober juba käes :)
1. oktoobril oli taevas selline :) ja linnud võtsid ette rännutee.
 23.oktoober
Tavaliselt on oktoobri keskpaigas esimene lumi, aga sel sügisel oli selleks ajaks võnk-pärgenelas ´Crispa´  värvunud kollaseks.
Thunbergi kukerpuu oma punetavas sügisrüüs.
29.oktoober
Sel korral sai metsast kuuseoksi toodud ja kevadise päikesepõletuse eest neid varjuks sätitud. Veel sai metsloomade eest kaitstud puid-põõsaid, mis ilma kaitseta kevadeks väga ära räsitud on. Lisaks ka mõned pildid viimastest õitest hilissügisel.
See kuslapuu küll ei saa aru, et aeg on puhkama asuda:)
Akakapsa sort, kes vapralt suvi läbi on oma ilusate siniste õitega silma rõõmustanud.
Isegi hostal oli veel viimane õisik:)
Lähis-kirbutatar
 ´Ritausma´on ka veel täis entusiasmi.
Sellega on minu 2011. aia-aasta tegemised-toimetamised kajastatud sõnas ja pildis:)
Lõpetuseks seda, et midagi uut on teoksil :)







Kommentaare ei ole: