kolmapäev, 11. aprill 2012

Kevadised suurveed

Igal kevadel peale lume sulamist valmistab elamuse omaette kevadine suurvesi. Jõgi on laialt üle kallaste ja lumerohkema talve järel on oht, et vesi tuppa tuleb:) Eelmisel aastal oli küll väga võimas tunne seda vett nähes. Justkui elaks suure järve ääres. Sel kevadel oli vett oluliselt vähem kui eelneval kahel kevadel. Talvine lumekogus oli võrreldes eelmiste aastatega väike ja juba märtsis oli ka kõrgeim veetase, mida sel kevadel näha võis.
Järgmised pildid 06.04.2010. aastast.
Selline üleujutus oli 2010. aastal. See oli küll suurim, mida sealkandis nähtud on.
2011.aasta 16.aprilli meenutused järgnevalt.
Ja nüüd 2012. aasta 31. märts.

6 kommentaari:

Unknown ütles ...

Sul ju puha vee all. Mis jõe ääres Sa elad?. Ja kuidas Su taimed seda välja kannatavad?

deia ütles ...

Nu ikke uputab ka tänavu :)
Uskumatu, kui palju võimu veel ikka on. Kui suvel sinu juures olin, siis see jõgi tundus siuke väike ja kitsuke ja madal. Ja need kaldad olid ikka üsna kõrged. Ja nüüd siis kevadel siuke uputus. Kas naabrid ka upuvad ve? Nemad vist elasid aastaringselt sees?
Aga lohutus on see, et varsti on see uputus läbi :)

MUHEDIK ütles ...

See, mis toimub, on päris muljetavaldav. Elada jalad vees:)

helleaed ütles ...

Meie valdus on Navesti jõe ääres. Aga see muljetavaldav üleujutus on ikka väga ajutine, noh nädalapäevad või kui vett väga palju on, siis vähe kauem. Jah, eks ta on loodusega käsikäes elamine. Aga kui me oma suvemajakest üles panime, siis naabrite kinnitusel oli mingi piir sellele üleujutusele :) Aga nüüd on see küll tunduvalt meie poole nihkunud. Aga ega seal jõe kaldas olegi palju taimi ja need vähesed, kes seal on, saavad hakkama. Esimesel aastal muretsesin küll väga, aga vesi taandus ja kõik oli korras. Kui taimedest rääkida, siis kasvab meil jõ kaldas looduslikult kollane võhumõõk. Kui mõnel aastal on vesi kõrge, siis me tema õisi ei näe.
Aga aed asub kõrgemal ja see vesi ei sega üldse. Naabrid on oma elamise kaugemale sättinud, nii et nemad puutuvad sellega küll suhteliselt vähe kokku. Aga ma ei kurda, see on üks osa meie elust ja pakub päris palju emotsioone :)

elu aias ütles ...

Kas need majakesed teil nii ära ei mädane või vamm võimu ei võta? Ehitage mäe otsa:)

KIMALANE ütles ...

Vahva aga seal elada, on vist pisut raske.