reede, 30. jaanuar 2015

Talvised toimetamised

Talv tiksub vaikselt kevadesse. Tundub, et ta on juba terve igaviku kestnud. On olnud keeruline aasta lõpp, kus toimus ootamatu töökoha vahetus. Seoses sellega on mingil hetkel olnud vaba aega natuke rohkem kui tavaliselt. Loodus tühja kohta ei salli, otsisin omale tegevust. Selle talve märgusõnaks on kudumid. Oli kaks projekti, millest siin mõne sõnaga räägin. Just hetkel, kui olin töö kaotanud, tuli üleskutse kududa enneaegsetele lastele mütse ja sokke. Haarasin sellest võimalusest ja olin kohe valmis oma ootamatult tekkinud vaba aega täitma. Aga huvitav on see, et vahest kipuvad takistused täitsa valel ajal teele tulema. Läks antud juhul nii, et asi viibis ja minu vaba aeg oli vahepeal otsa saanud. Kokkuvõtteks selle kohta nii palju, et läks aega, mis läks, nüüd on kogu meie naispere abiga see tehtud ja süda rahul. Seda jääb meenutama foto, mis sai tehtud õues ilusas päiksepaistes. Modell noorima tütre beebinukk :)
Mõne sõnaga teisest projektist ka. Noorim pereliige arvas ühel heal päeval, et talle oleks vaja sääriseid. Kui juba teha, siis ikka toredad, ülalt pitsiga ja puha :) Tegelikult üks asi on see kudumine, aga palju rohkem mõtlemist oli selle pitsimustri valimisel. Sai ikka õige mitu mustrit proovitud enne, kui see vau tuli, et seda just ongi vaja :) Kui aus olla, ega ma selline väga suur kudumise fänn ei ole. Need kaks säärist a´50 cm pikkust pluss pits oli ikka päris suur töö. Me jagasime seda omavahel nii, et valmis nad said ja tulemus on siin :)
Paelad on veel parajaks lõikamata, kuna modelli pole kohal.
Hetkel olengi mõtetes, kas meisterdada veel midagi või hoopis aianduslainele pöörduda. Kaugel see kevad enam on :)

6 kommentaari:

Rahutu rahmeldaja ütles ...

vahvad tegemised aga sääriste pitsi oleks ikka suuremalt imetleda tahtnud :D kevadeni on raudselt kaks kuud :D varta veel aeda tahta

MUHEDIK ütles ...

Nii palju pisikesi ilusaid asju.Need säärised on küll vahvad, Sa jõuad neid veel palju teha.

Neljandik ütles ...

See kõige pisematele tegemine oli üks tubli töö! Säärised on ka vahvad.

C'est moi ütles ...

Nii ilusad säärised :) Ise plaanin ka juba tükk aega, et oleks vaja tütrele ühed teha...

elu aias ütles ...

Nüüd tee endale ka säärised, järgmiseks talveks valmis.

helleaed ütles ...

Oo jaa, olen sellele isegi mõelnud, et võiks veel ette võtta. Tegelikult on kudumine selline tore ettevõtmine. Ja kui meenutada nende pisikeste asjade kudumist, siis esimese sokipaari juures olin päris ähmis, sest kuidagi nii keeruline tundus nii tillukesi asju teha. Hiljem läks juba ludinal :)