laupäev, 4. veebruar 2012

Palun abi :)

Mul kasvab aias juba mitmeid aastaid kelluke, keda ma ei tea ega tunne. Kuna huvi oleks teada saada, panen siia mõned pildid, äkki keegi tunneb seda taime ja teab temast rohkem kui mina :)

Selline ta on. Väga kauni ja muideks ka vaasis pikalt ilusana püsiva õiega taim. Miinuseks on see, et õievarred on pikad ja kipuvad lamanduma.

4 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Ta on väga suureõiese kelluka (Campanula persicifolia) `Alba` moodi. Rahvakeeli kurekatel, kasvab meil ka looduses

KIMALANE ütles ...

Lapsena korjasin alati neid karjamaalt. Olin püüdnud ka oma peenral kasvatada, sest ikkagi lapsepõlve mälestus aga ta külvab end väga laiali. Põhiliselt on looduses sinine värv. Rohkesti kasvab neid Saaremaal.

helleaed ütles ...

Olen eelpooltooduga igati nõus, aga pole kuskilt välja lugenud, et kurekatel oleks igihaljaste lehtedega. Kunagi üritasin uurida seda asja ja see takerdus selle taha, et ei leidnud ühtki kellukat, mille kirjeldustes oleks viidatud sellele, et lehed igihaljad on. Ja tõsi mis tõsi, lume alla jäi ta rohelisena ja kevadel tärgates on roheline :) Ja mis laiali külvamisse puutub, ei ole seda täheldanud. Puhmikut olen aga jaganud küll ja kasvama läheb hästi. Aga olgu sellega siis kuidas on - õis on ju väga ilus :)Aitäh, head sõbrad vaatamast ja kaasa mõtlemast:)

Tii ütles ...

Kui paned Google otsingusse 'Campanula persicifolia evergreen' siis näed mitmeid kirjeldusi, kus mainitakse, et leherosetid ona igihaljad evergreen) või pool-igihaljad (semi-evergreen). Lisaks veel olevat lehed söödavad ja soovitatakse talvistesse salatitesse. Head isu!

Mina näeks hea meelega, et kurekatlad mul isekülvi teeks, kuid mu hapukas liivamaas nad eriti laienema ei kipu, hea, et eluski püsivad