pühapäev, 3. november 2013

SUVI 2013

Ja nii ta möödus nagu linnulennul. Oli palju huvitavaid üritusi ja südantsoojendavaid kohtumisi. Aed pakkus palju rõõme oma pidevas muutumises läbi aastaaegade. Varakevad algas nagu tavaliselt värvikirevate väikeste sibullillede õite seltsis. Minu jaoks on nendel oluline tähtsus. Kui ümbrus alles hallilt igav ja talvine rääm alles koristamata, siis just nemad on need innustajad, et kiiremini aed korda saaks ja oleks kena vaadata oma kätega loodut. Kokkuvõtvalt võib öelda, et oli igati kordaläinud hooaeg. Enamus uustulijaid olid talve kenasti üle elanud. Mõni võttis veel aega kosumiseks ning kohanemiseks ja ei näidanud oma õieilu.
Nagu elus ikka, nii tuleb ka aias teha valikuid. Need ei tule küll kergelt, aga kui soov on uusi ja põnevaid taimi kasvatada, siis kahjuks kõik ei mahu. 
Rajamistöödest ehk nii palju, et sai valmis sissesõidu tee kõrval oleva müüri lõpp, kuhu istutasime okaspuude väikevormid ja mõned väiksed lehtpõõsad. Nüüd on süda rahul, kuna see osa aiast on lahenduse leidnud ja näeb kena välja. 

Väga suurt rõõmu valmistab projekt "Valgus aeda". Sügisepoole on ikka väga ilus, kui lambikesed aitavad oma säraga pisut päeva pikendada.


Lisaks eelnevale on algus tehtud turbapeenrale. Jumalikult ilusaid taimi on kanarbikuliste sugukonnas. Nüüd on soov püüelda selle poole, et neile sobivaid kasvutingimusi luua ja väike valik nendest oma aeda tuua. Esimesed on juba oma koha leidnud meie aias.
 Nii see suvi möödus.
Loodan, et nüüd hooaja lõppedes on rohkem mahti ka siia märkmeid teha. 

2 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Oled ikka tubli tüdruk küll:) Nüüd, kui teised aednikud hakkavad talveunne vajuma, ärkad Sina üled.
See kiviaed on imeilus. Valgus loomulikult ka. Kahju, et Su suvesse nii vähe mahtus, ehk talvel teed selle tasa

Tii ütles ...

Just, eeskujulik lühikokkuvõte hooajast. Nüüd vaid uuesti aeg tagasi kevadesse keerata ja detailid blogivalgele seada! Jään ootama.