pühapäev, 17. juuli 2011

05.06.

Siinkohal jätkan oma taimede õiteilu demonstreerimist. Igal nädalal olen jäädvustanud uued õitsejad ja omale meelepärasemad saavad blogisse auväärse koha :)

Kurekell-ängelhein
Thalictrum aquilegiifolium

Minu aias ei ole ta saavutanud lubatud 100-150 cm kõrgust
Aga õiteilu on täiesti olemas. Rõõmu valmistab ka see, et seda jagub mitmeks nädalaks.












Kõrreliselehine iiris
Iris graminea

Väga võluv oma "peidetud" õitega ja sügiseni dekoratiivne lehestik









Lupiinid kuuluvad vaieldamatult taluaia taimede nimistusse. On väga dekoratiivsed õitsemise ajal.

















Kõige varasema õitsemisajaga päevaliilia minu aias. Ma oletan, et see võiks olla aed-päevaliilia ´Stella de Oro´- Hemerocallis hybrida











Meie aia selle aasta uustulnukas, mis saadud õe aiast, aitäh nende perele :)
Paistab olema väga suurekasvuline hosta. Kahju, et sordi nime ei tea.















Nooruke hosta ´Halcyon´
Sai sügisel Bauhofist ostetud -70% hinnaalandusega. Talvitus kenasti potiga maa sees ja sai kevadel peenrasse istutatud.










Mitmeõielin kuutõverohi
Polygonatum multiflorum

Meeldib mulle oma kena lehestiku poolest ja juunis armsad õied. Temal kipub kesksuvel olema kahjurioht. Mingid hallikad tõugud armastavad ta lehti süüa. Kui ei tõrju, siis on kindel, et jääb lehituks. Selleaastane tõrje on tehtud ja taim päästetud :)





Ma ei tea, kui hästi siit näha on, aga taimekese õied on kahevärvilised. Pool õit roosa ja pool valge. Pole eriti aega surfata saanud, nii et teadmata, mis taimega tegu on. Leheservad valged ja muidu selline dekoratiivne tegelane :)









Verev helmikpööris
Heuchera

Väga armas taim, kaua õitseb. Tema juures sümpaatne see, et õied ei lamandu eriti ja punane õitevärv annab istutusalale meeldiva kontrasti. Arvestades asjaolu, et punane värv väga kontrastne, siis antud juhul need pisikesed õied ei tekita liialdust.











Must upsujuur
Veratrum nigrum


Taim saadud sel kevadel ja alles nooruke. Sel aastal tema õit ei näe, aga loodame, et edaspidi. Muidu igati majesteetlik tegelane :)












Inkarvillea
Incarvillea


Eelmisel aastal seemnest kasvatatud taimed olid sel aastal täies õiteilus - väga uhke igal juhul.
Kahjuks ma ei tea, mis liiki ta täpselt on, sest taimed ühe tädikese käest saadud. Tema väitel küll tegemist püsikuga. Nii et elame-näeme :)










Õevane murtudsüda
Dicentra eximia


See taim mul juba mitu aastat aias, ilmselt Luualt toodud. Tema hea omadus on see, et hakkab vara õitsema ja nii sügiseni. Kusjuures pean ütlema, et algajale aednikule väga hea taim, kuna paljuneb kiiresti ja täidab hästi pinda. Tema heaks omaduseks võib pidada lisaks pikale õitsemise ajale ka dekoratiivset lehestikku.



Selleks korraks rohkem taimi ei eksponeeri, aga meelelahutusliku külje pealt ka midagi :)

Arvestades asjaolu, et meie krunt piirneb jõega, siis on meil oma "rand" ja paadisild. Lisaks tegelemisele taimedega on ka muud väärtused. Noh, eks mõelge ise, et hommikukohvi paadis juua..... On ju tore. Kõik see kokku annab võimaluse igapäevaelu pingetest vabaneda. Meie pere pole aastaid mere ääres käinud - ei tunne puudust. Omal justkui olemas :)






Meie majavalvur taksikoer Berta tunneb ka maal ennast väga hästi. Kuna ta juba üle 9 aasta vana, siis pole karta, et ta kuskile kaugele maailma avastama viitsiks minna. Ikka minuga koos, olgu siis lillepeenra servas või lõkke ääres :)









Ja miks ka mitte vahel päikesevanni võtta :)












Siinkohal 5. juuni muljed kajastatud ja järg jälle nädala võrra edasi.

Kommentaare ei ole: